A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Дубовецької сільської ради Івано-Франківської області

Щоденник другої зміни Літньої школи «Нове покоління»: день другий

Дата: 22.06.2022 17:21
Кількість переглядів: 321

Щоденник другої зміни Літньої школи «Нове покоління»: день другий

Вранці 22 червня 2022 року в Літній школі урочисто підняли прапор України. Привітати учасників табору завітали голова Дубовецької територіальної громади Павло Андрусяк, т.в.о. начальника відділу освіти Дубовецької сільської ради Ольга Кудла, начальник Літньої школи Уляна Вовчук. Отець Іван з парафії Святого Дмитрія (с.Делієвє) молитвою благословив всіх присутніх.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв війни в Україні.

Сьогоднішній день був досить насиченим та цікавим, тому що до дітей завітали представники Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Івано-Франківській області. Школярі мали змогу оглянути пожежно-рятувальні машини, ознайомитися з роботою піротехніків, одягати протихімічні захисні костюми, справжній бойовий одяг рятувальників. Гірські рятувальники демонстрували складне спорядження, яке вони використовують під час пошуково-рятувальних робіт у горах. Медичні працівники навчили дітей накладати пов’язки на різні рани, зупиняти кровотечу за допомогою турнікету, робити серцево-легеневу реанімацію. Оскільки безпека і збереження власного здоров’я дуже важливі в умовах військової агресії, то отримані знання матимуть ще й практичну користь.

Справжнє захоплення у дітей викликала кінологічна служба. Собаки чітко виконували команди професіоналів у пошуку не лише людей, а й заборонених предметів, наприклад, вибухівки.

Ну і, звичайно, фото на згадку про зустріч з мужніми людьми, які щодня бережуть наш спокій і завжди готові швидко прийти на допомогу.

По завершенню роботи навчальних локацій Добровільна пожежна команда Дубовецької територіальної громади продемонстрували вправні навички та злагоджені дії під час гасіння умовної пожежі.

Після обіду представники Патрульної поліції розповіли дітям про особливості своєї професії, нагадали про необхідність бути законослухняними. І, за традицією, кожен бажаючий міг зробити селфі з правоохоронцями.

Після насиченого емоційного дня для учасників Літньої школи було організовано тренінгове заняття, під час якого його учасники відпрацьовували злагодженість дій в команді, вміння швидко реагувати та знаходити рішення у  нестандартних ситуаціях.

А увечері усіх чекає цікава розважально-пізнавальна програма та дискотека.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень